Tur til Fur – af P-Gruppen

7 ældre “Knudefiskere” kom til Fur i tirsdag den 28/09.

Forventningerne var høje bl.a. grundet det fine vejr – ingen blæst og tilpas skyet. Efter indkvartering på vores dejlige sted “Bette Pejr” samt en let frokost blev der rigget grej klar til fiskeri og vi besatte det meste af øen med fluer og blink.

Tirsdagen gik med fangst af flere under målet, men troen bevarede vi, da vandet så fint ud og flere steder helt inde i badekarret var der både rejer og kutlinger, så aftenens diskussion gik på, hvorfor der ikke var flere fisk af en anselig størrelse.


Hemmeligheden er nok, at alle å-løb til Skive Fjord har, og alt i alt stoppet med  mundingsudsætninger, så mængden af store fisk er faldet.  Desuden er der en større mængde af sæler og skarver i midten af Limfjorden, og de er nok skrappere end vi andre. Fjorden har også lidt under iltsvind i juli og august- alt sammen noget, der mindsker mulighederne for vi lystfiskere!!
Men vi fortsatte ufortrødent, og alt i alt fangede vi tilsammen 13 dejlige havørreder, der alle fik lov til at svømme videre. Vi så kun 2 store, der ikke ville bide og derved blev det.

Onsdag aften var vi traditionen tro på Havnekroen og fik ”væg til væg” rødspætter samt en god øl fra Thisted.
Humøret fejlede ikke noget, og de flotte kystpanoramaer gjorde alting bedre.
Desuden havde vi et godt samvær og nød gode historier om ”tidligere fangster” ved kysten. Jeg kunne mere fortælle, at for få år siden kunne man på sådanne dage i september fange op til 100 havørreder op til 2-3 kg stykket. Det kan vi ikke mere grundet de manglende udsætninger, de mange sæler og skarver samt dårligere ilt forhold i fjorden.

 

Men som “Knudefiskere” giver vi ikke op og har altid mod på nye eventyr.

Mvh
Poul Veise