Bo Oelenshlæger Madsen‎ på aftentur i Kongeåen

Det sker, at man må knibe sig selv i armen, for at sikre sig, at man ikke drømmer.
Sådan havde jeg det efter en vild halv time ved åen her til aften.

Fiskede ved Halmstakken, og omkrig kl. 2115, så jeg en rigtig fin fisk under modsatte bred. Flere kast med en hæklet majflue udløste ikke det ventede hug, så jeg skiftede til en French Partridge str. 8, og det gav det ønskede resultat. En stor bækørred gik fri af vandet, da jeg satte krogen, og en vild fight begyndte. Under fighten satte den sig fast imellem svømmede vandaks, og jeg måtte vade næsten over åen, for at få den fri igen, så fighten kunne fortsætte. Til sidst var det mig der trak det længste strå, og en fantastisk smuk og fed bækørred på hele 50 cm gled ned i nettet.

En halv time senere, på vej tilbage til bilen, ser jeg endnu en god fisk i et sving, og den tager min French Partridge i første kast, og da jeg sætter krogen, er jeg straks klar over, at det er endnu en stor bækørred, som også først giver sig efter en vild fight – en noget slankere model end den jeg havde taget en 1/2 time tidligere, men 2 cm længere. Den ligner ved første blik en havørred, men har enkelte røde pletter på den ene side, så efter et par billeder, får den også lov til at svømme tilbage i svinget.

En vild aften ved åen og første gang nogen sinde, jeg har fået 2 bækørreder på over 50 cm på samme dag…
At de så blev taget på tørflue i starten af majfluesæsonen, gøre oplevelsen helt speciel.