Formandens fiskeri i oktober

Nu vil jeg fange fisk!
Det havde regnet noget og det plejer at mene at opgangsfisk er til at fange i Kongeåen.

Dette er beretningen fra oktober 2019.

De første dage gave absolut ingenting, er der overhovedet fisk i denne dele af åen?
På min næste tur valgt jeg at fiske endnu en strækning. Efter en times tid var der kontakt. En lille gedde på ca. 50cm. En interessant oplevelse var, at jeg fandt store krebsekløer på åbrinken. Wobleren måler 10 cm.

Næste tur var det en dejlig aften, men ingen fisk.
Jeg var begyndt at tænke: duer jeg ikke til fiskeri mere? – Så, mens jeg gik og dagdrømte, var der hug. Ingen egentlig fight og min første Kongeå laks var fanget. En smuk lille han på 56 cm. Nu var det godt at være lystfisker. 🙂

Regnen kom i store mængder, men nu var man jo lige blevet laksefisker, så fiskes skulle der. Forholdene var mildest talt vanskelige.
Et par nul ture og nok en lille gedde på ca. 50 cm.

Vandstanden begyndte at falde, dog meget langsomt. Et par ture med mistede fisk (2 stk) hvor den ene var en havørred han på ca. 75cm. Den kom egentlig på land, men pga. vandstanden kunne jeg ikke nå ud til den, så den slog sig selv af

Næste tur gik noget bedre – en dejlig, flot hunfisk. Den fik sin frihed.
En sidste tur i åen ville jeg have. En mistet og en fanget havørred hun, der igen fik sin frihed.

Så stort set dagligt fiskeri fra 2. til 18. oktober. Der var fisk i åen, men der skulle fiskes!