08/09: Mandals elva af Calle Knudsen:

IMG_20150701_133745

Vi var kun to fra seniorgruppen, Calle og Hans-Jørn, der tog til Mandalselva i uge 34 for at se om vi kunne kringle nogle laks.
Afrejse mandag og hjem torsdag. Det gav to dages effektivt fiskeri.

Vi havde booket os ind i Øyeslebø på en nedlagt gård, hvor en del af stalden var ombygget til tre værelser, køkkener, bad og toilet til i alt otte mand. Vi havde det hele for os selv. Værelsespris pr mand kr 200.

Tirsdag tog vi til elvens smukkeste del – Flisås – hvor vi elsker at gå, da der er så smukt og elven ikke er for bred. Men i år var den. Der var faldet ca. 65 mm regn om lørdag/søndagen, så elven løb med snart 300 m3 vand. Men fiskes skulle der alligevel, og da vi ikke kunne bunde i vores Waders på det nordlige stykke fiskede vi syd for vejbroen. Vi så en del vandrende fisk, men ingen rigtig store. Det var svært at bruge fluestangen, så spinne stangen blev i stedet flittigt svunget. Midt på formiddagen så vi flere, der fangede laks, primært i størrelsen ca. 65 cm/2 kilo.IMG_20150630_204629_2

Over middag skiftede Calle til spinflue. Skydebly på linen og ca 120 cm ned til en rød rørflue. Og så op i toppen af stryget for at gå nedover. Og bum, på anden tur og midt på stryget – en 2 kilos meldte sin ankomst. Fluen sad lige i saksen.
Efter endt beundring af den smukke fisk, ny opstart i toppen af stryget, og bum igen. Denne gang i bunden af stryget. En 1,8 kilos fisk tog fluen i en vending, og igen sad krogen i saksen.
9 laks blev fanget på dette stryg denne dag. Og så vendte vi snuden hjemad til gården, hvor bøf og rødvin ventede.

Derefter gik turen til elven ved Øyeslebø, der hvor Karl Nielsen overrumplede en 11,3 kilos laks for tre/fire år siden, samt Calle fik en 5,6 kilos samme år. En enkelt laks hang i træet ved broen, men her mærkede vi intet.
Næste dag tog vi til Flisås igen. Her fik Hans-Jørn midt på dagen laks på, men lige som den skulle på land slog den et slag med halen, og væk var den.
Vejrmæssigt var her sensommer med sol og varme.
Torsdag gav intet, så vi pakkede ved tolvtiden efter middagsmaden, og vendte snuden hjemad igen.

En god tur og skønne elveminder rigere.