Laks og havørred springer igen i Kongeåen

 

Den rekordvarme og rekordtørre danske sommer 2018 satte en effektiv stopper for de forhåbninger alle medlemmerne i Vejen og Omegns Sportsfiskerforening havde forud for sæsonen.

Efter mange års ihærdig kamp var Kongeåen tidligt på året endelig sluppet fri, den sidste alvorlige forhindring for vandrefiskenes frie adgang til åens øvre dele var blevet fjernet ved dambruget ved Jedsted Mølle.

Der blev virkelig drømt hede fiskedrømme blandt foreningens medlemmer, men vejrguderne ville det anderledes. Ørkensommeren medførte et drastisk fald i åens vandstand, og vandtemperaturen steg tilsvarende højt. Tilstande, der ikke tiltrækker hverken laks, havørreder eller lystfiskere.

 

Tilstandene har heldigvis siden normaliseret sig, der er igen vand i åen og temperaturen er faldet. Og nu viser investeringen i det flotte stryg ved Jedsted sig i form af mange trækkende fisk i åen. Således blev der nylig på blot en dag fanget hele 16 havørreder.    En af de heldige eller dygtige, om man vil, var Viktor Hjorth Sørensen fra VOSF´s juniorafdeling. Viktors første havørred fra Kongeåen, var en flot fisk på fem kg fordelt på 78 cm, som blev fanget opstrøms Foldingbro.

Det kan gå hen og blive et par gode efterårsmåneder inden sæsonafslutningen den 31. oktober, men alle kan nå at være med endnu lover man i VOSF´s bestyrelse, hvor man har besluttet at give frit fiskeri resten af sæsonen, hvis man allerede nu tegner et nyt medlemskab i foreningen for 2019.